Training op het gebied van agressie

Momenteel wordt onze maatschappij steeds agressiever; de kranten staan er vol van. Veel mensen krijgen dan ook vroeg of laat te maken met agressief gedrag van hun klanten.

De maatschappij komt de instellingen en bedrijven binnen. Het is daarom haast een noodzaak om uw medewerkers te trainen hoe zij om kunnen gaan met agressief gedrag van uw klanten. Niet in de laatste plaats omdat bewezen is dat ervaring met agressie tot een hoog ziekteverzuim kan leiden.

SG Training & Coaching geeft trainingen op het gebied van verbale- en non-verbale agressie. Hierbij maakt zij gebruik van technieken waarbij de cursist leert zichzelf te bevrijden uit vastpakkingen en hoe hij/zij de regie kan behouden als men te maken krijgt met agressief gedrag. Dit resulteert in het zich veilig voelen op de eigen werkplek. Daarnaast geeft zij ondersteuning en coaching bij het opzetten van agressiebeleid binnen instellingen, coaching in de opvang van slachtoffers t.g.v. geweldsincidenten en doet zij aan reconstructie van geweldsincidenten om te leren van deze ervaring, zodat men het incident een plek kan geven. Verder heeft zij de opleiding “train de trainer” in haar bestand.

Voor wie bestemd?

De agressietrainingen zijn bestemd voor leerkrachten in het basisonderwijs, docenten van scholengemeenschappen, verpleegkundigen en werkers in de zorgsector, receptie en balie- medewerkers, medewerkers van sociale diensten medewerkers van woningcorporaties, medewerkers van de spoedeisende hulp en medewerkers bij de reclassering. Kortom: alle mensen die beroepsmatig te maken krijgen met mensen.